Бургасмед: Д-р Иван Вуцов не работи в кардиологията

Бургасмед: Д-р Иван Вуцов не работи в кардиологията | StandartNews.com

Твърдението, че д-р Иван Вуцов работи в отделението по кардиология на МБАЛ "Бургасмед" категорично не отговаря на истината. Това становище изпратиха до медиите от болницата във връзка с публикуваната по рано информация, че лекар с фалшива диплома работи в болницата в Бургас.

"Д-р Вуцов е назначен на трудов договор и работи като специалист по вътрешни болести в спешното приемно отделение на МБАЛ "Бургасмед", както и в медицински център „Бургасмед", а не като кардиолог", поясняват от лечебното заведение

„Д-р Вуцов е назначен въз основа на признатата си специализация по вътрешни болести, а не по кардиология, на 1 октомври тази година. Доколко съм информиран се води производство във връзка с оспорването на специалността му по кардиология, но все още няма присъда по делото, нито отнети лекарски права. Ако правата му на лекар бъдат отнети ние ще го освободим, тъй като той няма да бъде правоспособен. Дотогава нямаме основание да оспорваме правата му на медик и специалист по вътрешни болести. Още веднъж уточнявам, че той работи на територията на лечебното заведение, но като специалист с официално призната специализация по вътрешни болести, която нямам информация да е оспорвана от компетентните органи", коментира д-р Динчо Генев, управител на МБАЛ "Бургасмед", пише още в становището си болницата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай