Бургас почерня от полиция. Какво става?

Униформените влязоха в луксозен имот

Бургас почерня от полиция. Какво става? | StandartNews.com

Бургаският кв. „Победа” почерня от полиция рано тази сутрин. Специализираната полицейска акция е започнала около 7:30 часа тази сутрин, съобщава Нова телевизия.

Акцията е срещу битовата престъпност.

Униформените претърсват луксозен имот на ул. "Зора" 45 в квартал "Победа". В къща, която е опасана с поне двуметрови огради, са влезли няколко полицейски екипа, които извършват обиск. В двора са паркирани джип БМВ и микробус, уточни "Флагман".

Малко по-късно полицаите изведоха с белезници млад мъж. Той е арестуван по подозрения, че е свързан с наркоразпространение, съобщи началникът на Отдел "Охранителна полиция и КАТ" комисар Марин Димитров, който е на мястото и следи изпълнението на специализираната полицейска операция.

"Проверяват се адреси, търговски обекти на няколко места в Бургаска област. Има задържани лица и предмети, които са обект на престъпление като кражби и икономически престъпления", добави комисарят.

„Имаме задържани множество лица и са установени предмети, които са обект на битовата престъпност. Претърсват се множество адреси и търговски обекти, на територията на които имаме информация, че може да се извършва престъпна дейност“, каза още Димитров.

Той допълни, че операцията е изцяло с превантивна дейност, тъй като битовата престъпност в Бургаско не е на много високо ниво.

"Тази операция е по-скоро с превантивна цел. Назад във времето има задържани 4 групи, които са реализирали кражба на крупни суми. Точно в този адрес имаме сведения, че лицето, което е в него, се занимава с наркоразпространение", каза още той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай