Булбанк дава 30 дни платено бащинство на служителите

Сред основните приоритети на банката е да бъде предпочитан работодател на българския и европейския пазар

Булбанк дава 30 дни платено бащинство на служителите | StandartNews.com

УниКредит България удължава двойно периода на платения полагаем отпуск за бащите – служители на групата в България. Допълнителният отпуск важи след раждане и изписване на детето/децата им от лечебно заведение и при осиновяване на дете до 5-годишна възраст от деня на осиновяването.  До момента бащите, които работят на трудов договор в УниКредит България, ползваха 15 календарни дни платен отпуск за бащинство.

От април тази година, по желание на служителя, периодът, който бащата, назначен на трудов договор в УниКредит България, ще може да ползва като платен отпуск, е 4 календарни седмици (30 календарни дни). Отпуските за майките във връзка с бременност и раждане остават в настоящия размер, определен от българското законодателство от общо 410 дни.

Сред основните приоритети на УниКредит Булбанк е да бъде предпочитан работодател на българския и европейския пазар. Банката предлага редица социални придобивки, свързани със здравеопазване, свободно време, кариера и консултации, свързани с житейски проблеми, ипотеки, подпомагане за майчинство и бащинство и други семейни потребности, платени отпуски, програми за благосъстояние. Всички тези допълнителни стимули помагат на служителите да постигнат баланс между работата и личния живот, а в същото време насърчават разнообразието и приобщаването.

„Изминалата година беше предизвикателна и трудна не само за нашите клиенти, но и за нашите служители. Затова за нас е важно не само да бъдем банка, с която се банкира лесно, но и предпочитан работодател. За мениджърския екип на УниКредит Булбанк колегите са важни и ние искаме да ги подкрепяме както по време на трудности, така и при щастливи събития каквото е родителството. Надяваме се колегите да се възползват от удълженото бащинство, за да имат повече време да са до семействата си във важните моменти“ коментира Андреа Тониети, директор Човешки ресурси в УниКредит Булбанк.

Освен в България УниКредит подкрепя своите служители по време на майчинство и бащинство на всички пазари, на които работи. Банковата група установи минимални стандарти за гледане на дете, които включват 16 седмици платен отпуск за майките и 4 седмици по желание за бащите. Политиката се прилага и в съответствие с местните закони и регулации, където банката е представена и ще е в сила от април 2021 година.

„Ангажирани сме да подобряваме благоденствието на колеги в групата и да ги подкрепяме през всички етапи  на техния живот и тяхната кариера. Предизвикателствата, пред които сме изправени в този критичен момент, откроиха още по-ясно колко е важна подкрепата, която предоставяме на нашите служители и техните семейства“, коментира Паоло Корнета, директор Човешки ресурси на УниКредит.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай