Вторник,

Британци и руснаци могат да спасят лятото

От: СТАНДАРТ -
Британци и руснаци могат да спасят лятото
A
A
A

Британци и руснаци могат да спасят лятото. Туроператорите настояват да се отворят два пазара - Великобритания и Русия. Така, според тях, ще се спаси летният сезон, категорична е Поли Карастоянова, изпълнителен директор на Националния борд по туризъм, която гостува в сутрешния блок на БНТ.

По думите й, това означава изключително активна дипломация и визи за руските туристи, които те да получат на граничните пунктове или по електронен път.

Очаква се заповедта на министъра на здравеопазването в оставка проф. Костадин Ангелов, която да даде ясна дефиниция за правилата на сезона.

"Туризмът трябва да създаде възможност да се обедини цялата интелектуална сила на PR специалисти, на маркетолози, на хора, които познават публичната комуникация, на хора, които познават българската история и култура и да бъде формулирана идеята за български ребранд на българския туризъм", допълни Полина Карастоянова.

Според нея руският пазар е ясно свързан с геополитическата обстановка и има знак за ограничаване на руски туристи в Турция.

"Тук е моментът ние да защитим българския национален икономически интерес, да влезем видимо с предложение за този летен сезон, да облекчим модела за издаване на визи - вместо на хартиен носител, да има визи на граничните пунктове или по електронен път", подчерта Карастоянова.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички