Бойните ни кораби излязоха в Черно море, за какво се готвят

Флотът провежда тактически учения

Бойните ни кораби излязоха в Черно море, за какво се готвят | StandartNews.com

Бойни и спомагателни кораби на българските военноморски сили провеждат тактически учения в Черно море.

Екипажът на фрегата „Дръзки“, с командир капитан II ранг Стоян Христов, отработва видовете отбрани и защити на кораба при прехода му на море, контрол на корабоплаването, стрелба по морска и въздушна цел и борба за живучест на плавателния съд, съобщиха от Министерството на отбраната.

На море са и три противоминни кораба. Екипажите на минен ловец ,,Цибър” и рейдовия миночистач „Капитан-лейтенант Евстати Винаров“, с командири капитан ІІІ ранг Мирослав Добрев и лейтенант Денислав Сивев, изпълняват задачи, свързани с планирането и провеждането на противоминни операции. Изпълняват се бойни упражнения по използване на артилерийското оръжие за отразяване на атаките на въздушен противник и за унищожаване на дънни и котвени неконтактни мини. В учението участва и минен ловец „Струма“.

Ученията на фрегата „Дръзки“ и на минен ловец „Цибър” са част от подготовката на корабите за предстоящото им плаване в състава на Втората постоянна противоминна група на НАТО (SNMCMG2) и Втората постоянна корабна група на НАТО (SNMG2) през март и април тази година, съобщи БНТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай