Борисов : Ще се размаже всичко, което цапа

Премиерът се е разбрал с главния прокурор и службите

Борисов : Ще се размаже всичко, което цапа | StandartNews.com

Разбрали сме се, че ще се размаже всичко, което цапа въздух, вода и земя. Така ще се прави. С този прокурор се разбрах да се размаже всичко живо, което си е позволило да цапа. Всички служби са впрегнати в тази сфера. Дали арестуват министър, зам.-министър или който и да е, не е моя работа. Ако някой е крал вода - по същия начин. И за това сме се разбрали. Това заяви премиерът Бойко Борисов в Мюнхен, където участва в 56-та поредна годишна конференция по сигурността.

"В Европа миграцията е първи основен проблем. Аз затвърдих позицията си, че мирът и разбирателството, енергийните проекти - от една страна, правят страните зависими, но в същото време се дава и възможност за работа с другите държави в региона. Така че трябва да се разграничат нещата за взаимоизгодните дейности", коментира Борисов.

"С икономически възможности на Запада може да се направи така, че да има траен мир и да е взаимоизгодно и за Изтока. България, влизайки в Зеления пакт като част от ЕС, ще изпадне в много тежка конкуренция. Имаме много сериозни теми, които да засегнем. "Балкански поток" и интерконекторът с Гърция са стратегически важни за страната ни", коментира още премиерът.


"Когато партията на Радев мен ме подслушваше в тоалетната, аз не обвиних никого. Даже нещо повече, когато разбрах сега, ми стана много неприятно. Аз нямам, и в това се заклевам, нищо общо с това. Искат да ме замесят. Което зависеше от мен, го направих - наредих на ГЕРБ думата "импийчмънт" да не я произнасят", каза Борисов, визирайки разговора с президента Румен Радев, разпространен от прокуратурата.

"Светът се развива много динамично. България е много уважавана. България е търсена много като партньор", каза още премиерът.

  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай