Борисов: Хвърлят яйца, а как се гледа кокошка? ОБНОВЕНА/

Това каза премиерът при посещението си в Козлодуй

Борисов: Хвърлят яйца, а как се гледа кокошка? ОБНОВЕНА/ | StandartNews.com

Министър-председателят Бойко Борисов тръгна на инспекция в дъждовното време и показа къде ще бъде 7-и реактор на АЕЦ "Козлодуй".

"Догодина се предвижда минималната пенсия да се увеличи от 250 на 300 лева. Хората с пенсии между 300 и 350 лева ще имат увеличение от 10%, а останалите - 5%", каза министър Ананиев.

"Хората виждат, че се затварят заведения, виждат, че нещата вървят към лош план, но въпреки това всеки иска повишение на доходите. Затова ние предвиждаме 10% повишение на доходите, така както правим през всичките години.

Борисов показа и мястото, където ще бъде изграден 7-и реактор на АЕЦ "Козлодуй".

Той обясни, че вече има издадена оценка за въздействие върху околната среда, с което проектът може да започне.

"Правителството отпуска 5 млн. лв., за да се запасим с лекарството "Ремдесивир". Решението ще бъде взето на утрешното заседание на кабинета", обяви още премиерът Бойко Борисов в Козлодуй.

Премиерът Бойко Борисов инспектира строителството пътя Мездра-Ботевград. С него е регионалният министър Петя Аврамова и финансовият минситър Кирил Ананиев. По-рано заедно с Ананиев, министърът на енергетиката Теменужка Петкова,  синдикалните шефове посетиха мястото, където ще бъде 7-ми реактор на АЕЦ "Козлодуй".

"Ако е било лесно да са го направили другите, затова нашето работно място е на строежите", обърна се Борисов към Аврамова. По думите му инвеститорите веднага започвали да проявяват интерес при вида на нов път.

Премиерът зачекна и акциите с хвърляне на яйца по институциите от страна на протестиращите. "Да хвърлят храна, а как се произвежда едно яйце, как се гледа кокошка", попита той.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай