Бомбаджията антиваксър бил в "Армията на Христос"

53-годишният Милен Методиев беше задържан с граната пред БНБ на Нова година

Бомбаджията антиваксър бил в "Армията на Христос" | StandartNews.com

53-годишният Милен Методиев, който беше задържан в новогодишната нощ с граната в центъра на София, е освободен от ареста, но има повдигнато обвинение за хулиганство.

Той споделя, че е противник на ваксините и към действията му го е напътил Исус Христос, съобщи БНТ.

"22 години съм в армията на Христос, военен без военни дрехи, такъв, духовно военен. Христос ми каза преди два месеца - напускаш работа и си нужен за България, всички пари, които си спестил за апартамент, за жилище, ги даваш в революцията, във въстанието, казвам - слушам, Господи, нали съм войник, ти си главнокомандващ", заяви Милен Методиев.

Затова на Нова година е призовавал хората на площада да не спазват противоепидемичните мерки. Методиев твърди, че всички открити оръжия не са истински.

"Обвиниха ме, че съм имал граната. Бил съм обществено опасен човек, демек терорист номер 1 на България. Те са мои реплики от Вип магазина в Пловдив, имам си документи в телефона съм си ги снимал, за всеки случай на някаква внезапна проверка от полицията", каза Методиев.

Той твърди, че е професионален шофьр на ТИР. Има слабост към военните дела и затова си купува пистолети-реплики и други оръжия и допълни, че е напътстван свише.

Милен Методиев не е член на партрия. Готов е обаче да участва в протести срещу ваксините, ако някъде има такива.

Полицията продължава разследването на инцидента. Вече се проверявят имоти на жената, в чиито автомобил бяха отркрити част от оръжията, иззети от МВР.

Милен Методиев не се чуства виновен за действията си. В момента е безработен, но със спестени пари е готов да плати глоба за повдигнатите обвинения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай