Боби Лазаров викна зимата! Къде ще вали

Прогнозата за следващите дни

Боби Лазаров викна зимата! Къде ще вали | StandartNews.com

"Тази нощ времето ще е предимно ясно. Петъчната утрин пък ще е студена с температури между 2 и 7 градуса". Това прогнозира синоптикът на БТВ Боби Лазаров." На места в равнините и котловините предстоят краткотрайни мъгли, а после предимно слънчево време с максимални температури между 12 и 17 градуса. В столицата около 11, а в Пловдив и Варна максимална температура около 15.

Утре следобед облачността постепенно ще се увеличава. Тогава прогнозата е за валежи над част от Западна и Югозападна България. Вятърът ще е слаб до умерен. След слънчевата утрин следобед по нашето Черноморие изгледите са за увеличение на облачността. Там вятърът е до умерен, а максималните температури - между 14 и 16 градуса.

В петък облачността в планините ще е значителна. Следобед дъждове в масивите ог Югозападна България, а на височина над 1800 метра - от сняг. Там зимата започва да се усеща. Вятърът в планините ще е умерен, а максималните температури - между 3 и 8 градуса. В събота ще има дъждове на много места в страната плюс усилване на вятъра и повишена вероятност за значителни количества на дъждовете. Тогава вятърът ще донесе по-студен въздух.

В неделя се очертава спиране на валежите, слънчеви часове, а вечерта пак заоблачаване. В началото на следващата седмица застудяването ще продължи. През нощта срещу понеделник пак се задават валежи. В понеделник и вторник дъждове на много места, а повече като количество - над Южна България", каза още той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай