БНТ: Стив Джобс може да е идвал на форум у нас

БНТ: Стив Джобс може да е идвал на форум у нас | StandartNews.com

Стив Джобс, който промени света на технологиите, може би е посетил като млад България. Това предполагат от БНТ, които разполагат с кадри от престижен форум, който през далечната 1985 г. събира представители на бизнеса от Изтока и Запада във Варна.

В биографичната книга на Джобс не пише нищо за страната ни. Въпросната година обаче е преломна за неговия живот- той е освободен от ръководния пост в Макинтош, и тръгва из Европа, за да пребори депресията. Първо минава през Париж, продължава през Италия, достига до Съветския съюз, където вече се продава "Епъл".

Кадрите от архива на БНТ показват в близък план лицата на участниците. От тях се вижда президентът на Пепси- Доналд Кендъл, който е близък приятел на Джобс. Зад него стои млад мъж, който е на възраст точно около тази на Джобс през 1985-а и много прилича на него (виж снимката). Именно този факт кара журналистите от националната телевизия да смятат, че геният се е срещнал с българската реалност преди години.

Стандарт Нюз припомня, че Стив Джобс вече не е между живите. Днес е премиерата на игралния филм за живота му. Лентата е на режисьора Дани Бойл.

Вижте кадрите ето ТУК.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай