Блокираха Мая Манолова в кабинка до парламента

Парламентарната шефка преговаря с мъж, заплашил да се самозапали

Блокираха Мая Манолова в кабинка до парламента | StandartNews.com

София.  Зам.-председателят на Народното събрание Мая Манолова бе блокирана от протестиращите в кабинка до парламента.

След като влезе в кабинката за издаване на пропуски до парламента, която е цялата остъклена, протестиращите започнаха да я замерят с домати и боклуци.

Причина, за да излезе Манолова от блокирания парламент, е заплахата на един от протестиращите да се самозапали. Докато  парламентарната шефка преговаря с него в кабинката, множеството скандира "У-у-у" и "Оставка", надува свирки и развя знамена. Протестиращите използват и нецензурни изрази.

По-късно се разбра, че мъжът има здравословни проблеми и се нуждае от спешна операция. Парламентарната шефка му е обещала още утре среща със здравния министър, за да се види как може да му се помогне.

В крайна сметка Манолова излезе от кабинката и се насочи, охранявана от полцаи, към храм паметника "Александър Невски." "Оставете ме да вляза в църквата", заяви тя към нахвърлилите се срещу нея протестиращи и се опита да обясни, че страната има нужда от работещ парламент. Бунтарите спряха да я преследват след като тя влезе в храма. 

В блъсканицата репортер бе повален на земята, няма наранявания.

В 13.55 ч. Мая Манолова излезе от църквата и се запъти обратно към парламента. Тя се връща за кръглата маса от 15 ч., на която са поканени представители на граждански организации и на протестиращите. Думите й бяха: "Не е страшно, няма да се откажем. Просто отвън има хора, които протестират, нищо страшно няма в това. Трябва да продължим да работим." По пътя беше съпроводена с хвърляне на бутилки вода и връзка ключове, които не я уцелиха. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай