България въстана срещу старозагорския изверг

В над 20 града на страната започнаха мирни протести в знак на подкрепа към 18-годишното момиче от Стара Загора

България въстана срещу старозагорския изверг | StandartNews.com

В над 20 града на страната започнаха мирни протести в знак на подкрепа към 18-годишното момиче от Стара Загора, което бе обезобразено по особено жесток начин с макетно ножче по цялото тяло от 26-годишен мъж. Хората излязоха пред съдебните палати в своя град по едно и също време – в 18:00 ч.

ВИЖ ОЩЕ: Край! Решиха съдбата на старозагорския изверг

Хиляди жители на Стара Загора се включиха тази вечер в протеста. На среща, състояла се днес с представители на нощни заведения, кметът на Стара Загора Живко Тодоров поиска лица с криминални прояви да не бъдат използвани като охранители. Тодоров посочи, че, в случай че искането му не бъде удовлетворено, Община Стара Загора ще бъде принудена да отнеме разрешенията за удължено работно време от съответните заведения. 

По-рано днес стана ясно, че Георги Георгиев, задържан и обвиняем за зверското посегателство и заплахи над 18-годишно момиче в Стара Загора, остава в ареста. Районния съд в града взе постоянна мярка за неотклонение “задържане под стража”.

Георгиев беше задържан вчера (неделя, 30 юли) по досъдебно производство във връзка с отправените заплахи. Повдигнати са му две обвинения - за нанасяне на средна телесна повреда и за закана за убийство. По делото се събират още доказателства, предстоят и още медицински експертизи. Това е третото му провинение от подобен характер. Нападението е станало още в края на юни, а случаят придоби широк обществен отзвук преди дни.

Още на 24 юни соченият за извършител е изпратил съобщение на 18-годишното момиче със съдържание: "Направо те убивам", а на 25 юни - "Ще ти закача главата". На следващия ден влиза в дома на жертвата с маска и макетен нож и ѝ нанася юмручни удари в главата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай