България се вдигна. Национален протест

Блокади в най-малко 13 български града

България се вдигна. Национален протест | StandartNews.com

България се вдигна срещу войната по пътищата. Национален протест се провежда днес. Очаква се 13 български града да бъдат блокирани.

Хасково

Протестиращи се събраха на изхода на Хасково към Димитровград. Един от последните инциденти стана именно на пътя за Димитровград. Тогава загина 23-годишният Йордан, предаде Нова тв.

„Ние сме тук като потърпевши. Убиецът на сина ми втори месец се разхожда на свобода. Не са предприети никакви мерки за задържането му”, каза бащата на загиналото момче - Ясен. „Протестът е под надслов „Да спрем войната по пътищата”. Нашият син падна жертва на тази война”, добави той.

Бургас

За 30 минути днес ще се блокира и движението по пътя Бургас-Созопол. Семействата и приятели на загиналите при пътен инцидент в края на февруари 2020 година Тодор Тодоров от село Росен и кметският наместник  Ванча Байлова излизат на протест.

„Три години след катастрофата няма справедлив процес, а човекът все още не е в затвора. Издадената му присъда през декември е прекалено малка за нас - ефективно 4 години и 8 месеца. Но ние не сме съгласни”, посочи дъщерята на Байлова.

София

Протест и в столицата. Вълната на масовото недоволство се надигна след трагичния инцидент преди две седмици, при който бяха блъснати и загинаха на място момиче и момче на булевард „Сливница”.

„Нашите основни искания са да спре войната по пътищата и избиването на толкова хора. Жокер на държавата е как да го направи”, каза Димитър Шиков.

„Безнадеждността у хората е придобила такива високи измерения, че това е единственият начин да изразим нашата позиция. Това е плод на бездействието на институциите”, посочи Пламен Манчоров.

Казанлък

Протестиращи затвориха централния булевард в Казанлък. Справедливост  и стоп на войната по пътищата - за това настояваха събралите се на протеста, сред които и майката на 11-годишно момче, което бе убито на пътя от пиян и с положителна проба за наркотици шофьор.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай