Сряда,

България се присъедини към изявление за Афганистан

От: Мартина Суботинова -
България се присъедини към изявление за Афганистан
A
A
A

България се присъедини към инициирано от САЩ съвместно изявление на над 100 държави относно ситуацията в Афганистан, съобщиха от Министерството на външните работи.

В изявлението се посочва: "Всички ние сме ангажирани да обезпечим нашите граждани, лицата с право на пребиваване, служители, афганистанци, които са работили с нас, и лицата в риск с необходимите условия да продължат свободно да пътуват до дестинации извън Афганистан. Получили сме уверенията на талибаните, че на всички чужденци и на онези афганистански граждани с оторизация за пътуване, издадена от нашите държави, ще бъде позволено да се придвижат - в условията на ред и сигурност - до съответните пунктове за отпътуване от Афганистан и да напуснат страната."

В изявлението се посочва още: "Ние ще продължим да издаваме документи за пътуване на определени афганистански граждани с ясното очакване, че поетият от талибаните ангажимент ще бъде спазен и въпросните лица ще могат да отпътуват за съответните наши държави. Отбелязваме в този смисъл публичните изявления на талибаните, потвърждаващи това разбиране".

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички