Българин изумен! Уникалната среща с Кирил Петков на плажа

Мартин Рачевски живее в чужбина и още преживява изненадата си

Българин изумен! Уникалната среща с Кирил Петков на плажа | StandartNews.com

Мартин Ралчевски е български писател и богослов, който живее в Англия. Тези дни е у нас и дори представи поредната си книга. Човекът на думите направи интересен опис на престоя си на плаж "Корал" и срещата там с премиера Кирил Петков, пише Марица.

Ето я без редакция:

"Това, което ми се случи на първия ден от почивката е наистина невероятно! Според мен е може би едно на милион. Отиваме в късния следобяд на плаж Корал. До там, от паркираните коли на пътя, се върви през дълга прашна пътека.

Стигаме до плажа и изведнъж синът ми казва: “Тате, виж! Кирил Петков!” Обръщам се и виждам, че под два най-обикновени чадъра стоят двама мъже, една жена и едно момиче. Единият от тях наистина прилича на Кирил Петков.

Седнахме недалеч от тях, а аз не мога да спра да се обръщам и да се чудя. Сигурно направих недобро впечатление. Той беше с баща си, жена си и навярно с една от дъщерите си. Лежат си под чадърите и нещо си говорят. Около тях има доста други плажуващи.

Охрана обаче няма. Измина почти час. Аз спрях да любопитствам и започнах да се любувам на морето. И тогава, съвсем неочаквано, точно пред нас излиза от водата Кирил Петков.

Възкликнах на глас: “Е, не! Това вече е невероятно! Ще отида да го заговоря.” И отидох. Той се спря ръкува се с мен, попита ме откъде съм и беше много любезен. А аз пък го попитах веднага бързо два политически въпроса, които сега не искам да споделям. На тях той отговори спокойно и с уважение. Не знам каква е вероятността да се случи подобна среща, още повече, че не живея в България, но според мен това е изключително рядко.

Не беше удобно да го снимам, но снимах плажа и морето в района. После синът ми сподели: “Това беше толкова невероятно, че ще ми трябва сигурно един месец да го осмисля. Министър-председателят на България да е на плажа сред другите хора и то без никаква охрана!”.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай