Понеделник,

Българин изчезна мистеризоно в Чикаго, търсят го с хеликоптер

От: Редакция -
Българин изчезна мистеризоно в Чикаго, търсят го с хеликоптер
A
A
A

Полицията в Чикаго издирва вече трети ден младият българин Петко Янков в Чикаго, който е в неизвестност от четвъртък.

В търсенето му участват и представители на отдела по национална сигурност и на а парка „Форест презърв“. Те претърсват претърсват парка Catherine ChevalierWoods, в който предполагат, че младежът е отишъл след като е излязал от тях, съобщи BG VOICE.

Последно Петко е видян от майка му в четвъртък сутринта когато тя отива на работа в апартамента им, който е на метри от парка. Когато се връща следобеда синът ѝ го няма. „Тя се връща и вижда, че вратата е заключена само с едната ключалка и се усъмнява. През това време му звъни по телефона, той не отговаря. Като влиза в апартамента намира телефона на масата, търси го из апартамента – няма го. Почва да разглежда другите неща , оставени са всичките му документи – ай ди, шоф книжка, кредитни карти, всичко, което носим в портфейла си.“, ракза бащата на момчето Неделчо Янков.

Петко живеел с майка си в апратамента на улица W Summerdale Avenuе – само на няколко метра от парка.

Семейството е от Стара Загора. Местят се в Чикаго през 2003 година.

„Това, от което се опасявам е, че той е отишъл в един по-добър свят“, казва бащата Неделчо Янков.

Властите ще се опитат да използват и специален хеликоптер с термо сензор, който засича топлината на човешкото тяло от въздуха. Заради трафика от близкото летище O’Hare обаче не е ясно дали това ще е възможно. Властите се съмняват и доколко ще е успешно, ако се е случило най-лошото и температурата на тялото му се е изравнила с тази на околната среда.

В понеделник Петко успешно е завършил бакалавърската си степен по кинезиология – специалност, която съчетава кинезетерапия и диетология в Университета на Илинойс. Семейството е планирало да празнува този уикенд дипломирането, но вместо това сега ще участва в операцията по издирването.

Тагове:

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички