BILLA с принос в развитието и образованието на 57 деца и младежи

Вигинтас Шапокас: "Инвестицията в бъдещето на децата ни е най-устойчивият начин за дългосрочна подкрепа към обществото"

BILLA с принос в развитието и образованието на 57 деца и младежи | StandartNews.com
  • BILLA с принос за по-пълноценно развитие и образование на 57 деца и младежи, настанени в приемни семейства
  • „Ние, в BILLA, вярваме, че инвестицията в бъдещето на децата ни е най-устойчивият начин за дългосрочна подкрепа към обществото,“ споделя Вигинтас Шапокас, изпълнителен директор на BILLA България.
  • През 2021 г. веригата привлече 62 нови индивидуални дарители в подкрепа на дългогодишния си партньор – „SOS Детски селища България”

55 приемни семейства в градовете София, Брезник, Перник, Габрово, Велико Търново и Трявна бяха подкрепени през изминалата година благодарение на дългосрочното партньорство между BILLA България и „SOS Детски селища“. Корпоративно дарение в размер на 13 000 лв. допринесе за пълноценното развитие и образование на общо 57 деца и младежи на възраст от 0 до 18 години. Търговската верига осигури и офиc бюра, под формата на предметно дарение в административните помещения на Сдружението в градовете София и Габрово.

„Ние, в BILLA, вярваме, че инвестицията в бъдещето на децата ни е най-устойчивият начин за дългосрочна подкрепа към обществото. В основата на партньорството ни със „SOS Детски селища“ стоят отдаденост, грижа и съпричастност към децата в риск, които израстват без биологичните си родители. Щастливи сме, че подкрепяме развитието им и съдействаме за тяхното по-пълноценно и спокойно детство,“ сподели Вигинтас Шапокас, изпълнителен директор на BILLA България.

През изминалата година, подкрепата на търговската верига не се ограничава единствено до корпоративни финансови дарения. В периода юли-август, 2021 г. BILLA България бе домакин на доброволческа акция за събиране на дарения за приемната грижа у нас в избрани обекти, разположени на 9 ключови локации в София. В рамките на периода са регистрирани 62 индивидуални дарители, които се ангажират с ежемесечни вноски, в подкрепа на дейността на Сдружението. Тяхната обща стойност за една година надхвърля 10 000 лева.

Дарените през 2021 г. средства от BILLA България са насочени към организирани консултации с квалифицирани педагози, психолози и логопеди, които развиват уменията на децата със специални образователни потребности и им дават равен шанс за успех заедно със своите съученици. За по-малките, част от програмата, са закупени памперси, адаптирани млека и игри, които подпомагат фината моторика. За насърчаването на двигателна активност при по-големите ученици са осигурени велосипеди, тротинетки, топки, както и тренировки по лека атлетика, народни и хип-хоп танци. Предоставени са още учебни пособия и помощни материали, и са подсигурени участията на младежи в допълнителни курсове, културни и спортни мероприятия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай