BILLA отвори врати в най-новия мол във Варна

Това е 10-ият магазин от веригата в морската столица

BILLA отвори врати в най-новия мол във Варна | StandartNews.com

BILLA България отвори 125-ия си обект в страната във Варна в Delta Planet Mall, разположен на бул. „Сливница“ 185. В официалното прерязване на лентата се включиха Ивайло Петров, ръководител „Продажби“ на BILLA България, Иван Портних, кмет на Варна, Тодор Балабанов, председател на Общински съвет – Варна, и Стоян Пасев, областен управител на Варна. Голямото откриване привлече стотици жители и гости на града, които с интерес разгледаха и пазаруваха в супермаркета.

10-ият магазин на BILLA в морската столица се простира на 1150 кв.м. търговска площ и ще предложи на клиентите комфортно пазаруване и разнообразие от висококачествени стоки. В допълнение, в него те ще открият и месни и безмесни грил специалитети, прясно изцедени сокове и жива бира. Супермаркетът разполага също с витрина с месо и риба на обслужване, както и с удобен кът за хранене.

„Присъствието на BILLA в големите молове в България става все по-силно, което е показателно за това, че нашата компания е ценен партньор за инвеститорите. Щастливи сме, че юбилейният ни 10-и магазин във Варна се намира именно в новия търговски център Delta Planet. Този супермаркет се вписва отличнo в цялостната концепция на мола и ще отговори по най-добрия начин на нуждите на съвременните хора. Магазинът е изключително удобен за ежедневно пазаруване и ще предложи на клиентите разнообразие от качествени и свежи продукти“, коментира Ивайло Петров, ръководител „Продажби“ на BILLA България.

Търговската верига подготвя откривания на магазини на още ключови локации, включително и в столичните молове The Mall и Paradise Center.

 

 

За REWE Group

REWE Group е сред водещите компании в сферата на търговията и туризма в Германия и Европа. Общият размер на външните й приходи за 2017 г. е 58 милиарда евро. Основаната през 1927 г. REWE Group осигурява работа на над 345 000 души и управлява 15 300 магазина в 22 европейски страни.

Портфолиото й включва супермаркети и магазини за търговия на дребно на марките REWE, REWE CENTER, REWE CITY, BILLA и MERKUR, дискаунтъра PENNY, както и магазините за строителни материали toom. Компанията управлява и киоски и магазини, предлагащи продукти от първа необходимост (REWE To Go), както и платформите за онлайн пазаруване REWE Lieferservice, ZooRoyal, Weinfreunde и Kölner Weinkeller. Марката DER Touristik обединява туроператорите ITS, Jahn Reisen, Dertour, Meiers Weltreisen, ADAC Reisen, Kuoni, Helvetic Tours, Apollo и Exim Tours, повече от 2 400 туристически агенции (включително DER Reisebüro, DERPART и партньори), хотелските вериги lti, Club Calimera, Cooee, PrimaSol и Playitas Resort, както и директния оператор clevertours.com.

 

За REWE International AG

От своята централа във Винер Нойдорф REWE International AG управлява не само австрийския си бизнес с търговските марки BILLA, MERKUR, PENNY, BIPA и ADEG, но също и международния ритейл бизнес на REWE Group (Организационно звено Handel International). Чрез марката BILLA компанията е представена в България, Чехия, Русия, Словакия и Украйна; чрез дискаунтъра PENNY – в Чехия, Унгария, Италия и Румъния; чрез IKI – в Литва, и чрез веригата дрогерии BIPA – в Хърватия. През 2017 г. за организационното звено Handel International работят около 83 000 души, а над 4000 магазина са генерирали оборот в размер на 13,35 млрд. евро.

 

BILLA България  е първата международна верига супермаркети на българския пазар, навлязла през 2000 г. с откриването на първия си магазин на 5 октомври в София. В класацията на в. „Капитал“ – „Най-големите компании в България“, BILLA България заема 20-о място. Компанията е и сред най-големите чуждестранни фирми у нас.

 

На Европейските бизнес награди през 2015 г. и 2016 г. компанията е отличена като „Национален шампион“ в категорията „Екологична и корпоративна устойчивост“, а през 2018 г. търговската верига е избрана за „Национален победител“ в категорията „Социална отговорност и опазване на околната среда“.

 

Според независимо проучване на швейцарската организация ICERTIAS българските потребители са определили BILLA България като водеща в категориите „Символ и най-добър пример за най-високо качество на българския пазар“, „Верига за продажби на дребно“, „Отдел за пресни плодове и зеленчуци“, „Отдел за хлебни изделия“, „Отдел за прясно месо“ и „Програма за лоялност“.

 

BILLA България е любима търговска верига на българите в три поредни години (2016-2018) според резултатите от единствената потребителска класация у нас „ЛЮБИМИТЕ МАРКИ“.

 

Веригата е представена в 38 града в страната със 125 магазина. Компанията продължава интензивно да развива своята мрежа от супермаркети.

 

BILLA въведе успешно и ритейл иновации в магазина си на бул. „България“ в София, превърнал се в образец за качество, свежест, разнообразие и удобство. Само там ексклузивно за страната е представена най-голямата и успешна на австрийския пазар биомарка Ja! Natuеrlich.

 

Компанията успешно стимулира развитието на българското производство, партнирайки си с местни производители в рамките на различни програми за развитие на регионите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай