BILLA дарява 13 000 лева на „SOS Детски селища България“

Сумата ще обезпечи нуждите на 62 деца от 0 до 18 години в приемни семейства от 6 града в страната

BILLA дарява 13 000 лева на „SOS Детски селища България“ | StandartNews.com
  • Сумата ще обезпечи нуждите на 62 деца от 0 до 18 години в приемни семейства от 6 града в страната

За поредна година, BILLA България подкрепя каузата на  „SOS Детски селища България“. Търговската верига дарява 13 000 лева в подкрепа на приемни семейства в градовете София, Перник, Брезник, Велико Търново, Габрово и Трявна. Отделената сума ще обезпечи жизнените потребности на общо 62 деца на различна възраст – от 0 до 18 години и ще съдейства за тяхното пълноценно развитие и последващо обучение. Предоставените средства ще бъдат използвани за закупуване на учебни материали и пособия, участия в извънкласни дейности, посещение на допълнителни курсове, културни и спортни мероприятия, когато обстоятелствата позволяват.

„Децата са нашето най-голямо богатство и надежда за бъдещето. Затова искрено вярваме, че подкрепата, която им осигуряваме днес, ще съдейства за превръщането им в личности с ценен принос към обществото утре. В навечерието на най-топлите празници от годината, няма по-ценен подарък, който да отправим към нашите верни партньори от „SOS Детски селища България“ и младите хора, които подкрепят,“ сподели Вигинтас Шапокас, изпълнителен директор на BILLA България.

„Изключително благодарни сме на BILLA България за тазгодишното дарение, но още повече ни радва фактът, че търговската верига застава зад нашата кауза за пореден път. Това говори както за устойчивата социална отговорност на компанията, така и за прозрачност от наша страна, с която печелим хранителната верига за свой дългогодишен партньор. Благодарение на тазгодишното дарение, приемните ни семейства от София, Перник, Брезник, Велико Търново, Габрово и Трявна ще посрещнат Коледа в условията на още по-голям уют,“ каза Валерия Георгиева, Национален изпълнителен директор на „SOS Детски селища България“.

За шеста година сътрудничеството между търговската верига и организацията за социално развитие продължава да бъде важен елемент от стратегическата политика на търговската верига, в подкрепа на обществено значими каузи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай