Събота,

Бил Клинтън изненада българите! С тези думи

От: Редактор -
2907
Бил Клинтън изненада българите! С тези думи
A
A
A

Легендарен американски ръководител каза много топли думи за българите при второто си посещение у нас.

Американският президент Бил Клинтън вече е в България и участва в среща със студенти в НДК. Той пристигна в страната ни по покана на главния изпълнителен директор на „Хювефарма“ Кирил Домусчиев, предаде БНТ. Утре държавният глава, който беше начело на Белия дом два мандата - от 1993 до 2001 година, ще е домакин на Глобалната инициатива на Клинтън в София

Бил Клинтън стана първият действащ президент на Съединените американски щати, който посети България през ноември 1999 г. - месеци след края на войната в Косово. Президентът Петър Стоянов го чакаше до самата стълба на самолета. Първото посещение на американски президент дойде и 5 години преди приемането ни в НАТО.

"След време, когато си спомняте днешния ден, ще си кажете: "Ние бяхме млади, но върнахме на България свободата, ние придвижихме България към преуспяването, сигурността и членството й в Европейския съюз". Убеден съм, че ще можете също така да кажете: "Когато навлязохме в новото хилядолетие, Америка беше с нас и заедно преобразихме света".

Благодаря ви, и Бог да ви благослови. За мен е голяма чест да съм тук. Ние изключително подкрепяме курса на правителството по отношение на политическите, икономическите и военните реформи, които се провеждат тук. Много съм благодарен и за подкрепата, която ни оказахте на нас, и на останалата част от Европа за действията ни в Косово", заяви Бил Клинтън, президент на САЩ (1993-2001)

"Радвам се да се върна. Помня посещението през 1999 година. Имаше страхотен митинг пред катедралата и сигурно имаше 30-40 хиляди души. Беше невероятно. Изживяхте трудни времена, но се справяте чудесно. И фактът, че съм поканен да се върна тук ме радва, защото означава, че върша правилна работа", каза още Бил Клинтън, президент на САЩ (1993-2001).


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com