БГ самолет кацна аварийно, спука гума

152 пътници са на борда, изпаднали са в паника

БГ самолет кацна аварийно, спука гума | StandartNews.com

Български пътнически самолет на чартърната авиокомпания „Електра Еъруейз“, със 152 души на борда, кацна аварийно на летище Бен Гурион в Тел Авив след обявена извънредна ситуация заради спукана гума.  Летището е било поставено в най-високо ниво на аварийна ситуация, като са извикани над 100 линейки, пише израелското англоезично електронно издание The Times of Israel, цитирано от Монитор.

Над 100 линейки, противопожарни автомобили и аварийни работници са били вдигнати под тревога на летището, а израелските изтребители последвали „Боинг 737“, след четири часов полет от германския град Кьолн. След кацането, българският чартърен самолет използва двигателите си, за да намали скоростта си, за да избегне натиск върху гумите. Летището е спряло всички кацания и излитания, преди самолетът да се приземи. Аварийната ситуация бе обявена след като наземни екипи в Кьолн са намерили части от гума, след излитането на самолета, се казва в изявление на летище Бен Гурион, предаде „Фокус“.

Самолетът е превозвал 152-ма пътници, като на няколко души е оказана медицинска помощ заради безпокойство, докато самолетът е обикалял над морето, за да изхвърли гориво преди сложното кацане.

Летище Рамон, разположено на юг е било готово да приеме полети, които биха могли да бъдат отклонени от Бен Гурион, ако е било необходимо. Длъжностните лица първоначално не са знаели коя гума е спукана и степента на повредата. Когато самолетът наближил летище Бен Гурион, извън Тел Авив, той прелетял над летището, за да позволи на служителите по безопасността да огледат колесника.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай