"Безделничка" събира бунтари пушачи в нета

"Безделничка" събира бунтари пушачи в нета | StandartNews.com

София. Заклетите пушачи са решили да се вдигнат на протест пред Националния дворец на културата. Бунтът им против цигареното вето е насрочен за 10 юни от 18 ч. Той е организиран във Фейсбук от жена с името Десислава Тренева, която се е посочила като видна безделничка. Тя е поканила над 6300 души да се присъединят към инициативата.

"Откога пушенето е престъпление, за да го забраняват със закон". Над 600 души вече са потвърдили, че ще отидат. Апелът, който "безделничката" отправя към поканените, гласи: "Каня всички, които са против нарушаването на човешките права и дискриминацията, както и всички собственици на заведения. Аз протестирам срещу тоталитаризма и налагането на законите с железен юмрук. А вие? Докога ще си мълчим като овце?"

Голяма част от отзивите обаче са точно в обратната посока, които заклеймяват пушачите като жалки и определят протеста като глупаво непримирие със закона.

Други пък се интересуват: "Много ми е притеснено, някой знае ли как ще се плаща глобата - веднага на местопрестъплението или може на разсрочено плащане, цяла нощ не съм спала! Моля, помогнете ми! Като отида след малко в парка, дали да си изтегля заплатата, мисля, че ще ми стигне за около 2 цигари????? Благодаря!" Левент пък разсмива пушачи и непушачи с разсъжденията си на стената на групата: "От днес след секс също вече няма да може да се пуши. Ако е групов. Води се обществено място."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Цецо
Коментирай