Събота,

Без честване на Шипчеснката епопея заради K-19

От: Мартина Суботинова -
A
A
A

Тази година официалното честване „Шипченска епопея“  се отменя заради епидемичната обстановка в страната.

Това е едно от най-масовите ежегодни събития, в организацията на което са ангажирани и участват местни и държавни институции, културни и неправителствени организации и събира хиляди посетители от цялата страна и чужбина на заветния връх Шипка.

Всяка година хиляди хора отдадават своята почит към онези знайни и незнайни воини, дали живота си за свободата. Всяка година се организира богата програма със събития, както за деца, така и с внимание към техните родители, ангажира се обществен транспорт, провежда се възстановка на боевете, която е и най – атрактивната част.

Организаторите, ангажирани с провеждането на тези тържества, обявиха, че осъзнават риска, който COVID – 19 представлява за здравето и живота на хората. Следейки епидемичната обстановката, която продължава да е все така динамична, и във връзка препоръка на Областния кризисен щаб за превенция разпространението на COVID-19 в област Габрово, всички масови прояви, които предизвикат струпването на много хора на едно място, без да може да бъдат спазени мерките за дистанция – макар и на открито, са планирани за следващата 2021 година.

Призоваха и гражданите, които ще се поклонят пред Паметника на свободата към опазване на личното и обществено здраве.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички