Бащата на сестрите Белнейски намерен мъртъв

Бащата на сестрите Белнейски намерен мъртъв  | StandartNews.com

Трупът му открит до жп линията край гара Пазарджик

Пазарджик. Смъртта на 65-годишния Стоимен Белнейски, баща на зверски убитите преди 9 години сестри Христина и Росица, потресе жителите на Пазарджик. Местните изпаднаха в шок при новината, че трупът му е открит край едно от отклоненията на жп линията на гара Пазарджик.

Първоначално хората допускаха, че Белнейски е станал жертва на поредното жестоко убийство в града. Оказа се обаче, че Стоимен е починал от естествена смърт. При огледа не са открити следи от насилие. Бездиханното му тяло е било открито от негов колега на гарата, където той работеше като поддръжка, съобщи в. "Пазарджишка марица".

Заключението на патолозите е, че Белнейски е починал от масиран инфаркт. Смъртта е настъпила около 15 часа, тялото на починалия е открито половин час по-късно.

Две години след като загуби дъщерите си, Стоимен и съпругата му Фанка осиновиха малко момиченце. Заедно с него те се преместиха от жепейския апартамент във ведомствения блок в Главиница в нов, който се намира в кв. "Устрем". Съпрузите избягваха медийни изяви и се стараеха да осигурят максимално спокойствие на детето си, разказаха техни съседи.

През миналата година Фанка също е имала здравословен проблем, който е бил решен с операция. Стоимен треперел над нея по това време и се притеснявал дали ще се оправи бързо. В сряда жената беше в шок, отказа да разговаря с журналисти. Комшиите обаче разказаха, че веднага щом е научила, пратила своя близка до аптеката за успокоителни. Пиела хаповете още след смъртта на дъщерите си.

Името на Стоимен Белнейски нашумя след трагичната кончина на двете му дъщери Христина и Росица на 28 януари 2006 г. в местността Грамадите край Брацигово. След дълго разследване за смъртта на момичетата бе осъден Лазар Колев, който изтърпява доживотната си присъда в пазарджишкия затвор. Все още не е открит съучастникът му, за който се предполага, че също има отношение към смъртта на момичетата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай