Бардем въвлича Фасбендер в наркотрафик

Ридли Скот и Кормак Макарти правят взривна смес от насилие и хумор в "Съветникът"

Бардем въвлича Фасбендер в наркотрафик | StandartNews.com

Творческият тандем Ридли Скот и Кормак Макарти е създал наистина добрия филм "Съветникът". Срещата между двамата творци изглежда почти съдбовна. Скот отдавна се възхищава от творбите на Макарти - "Кървав меридиан", "Тези прекрасни коне", "Няма място за старите кучета" - и го определя като най-великия американски романист. Легендарният режисьор и отличеният с "Пулицър" писател правят качествен кинотрилър със звезден екип - Майкъл Фасбендер, Пенелопе Крус, Камерън Диас, Хавиер Бардем и Брад Пит. Скот и Макарти преплитат остроумия, черен хумор и кошмари. "Това е предупредителна история за хора, които се забъркват в нещо, което не трябва", казва сценаристът, определян като "Шекспир на Запада".

Всичко започва с чаша сутрешно кафе.

Кормак Макарти се намирал по средата на писането на два отделни романа, когато един ден се събужда с мисълта, че трябва да си вземе почивка. Но не става дума за оттегляне от работа. Той решава да напише сценарий. Идеята - човечеството не е задължително добро, но хората винаги имат избор и често взимат погрешни решения. В този смисъл "Съветникът" е дълбоко поучителна история. Тя разказва за адвокат (Фасбендер), който след като се свързва с мистериозния богаташ Рейнър (Бардем) и неговия недоверчив партньор Уестрей (Брад Пит), разбира, че е попаднал в центъра на сложна схема за трафик на наркотици. Това откритие оказва сериозно влияние на живота и отношенията с приятелката му (Крус). Въпреки че получава много предупреждения за потенциалните опасности, арогантността на Съветника не му позволява да спре навреме.

Продуцентката Пола Мае Шварц отбелязва: "Романите на Кормак са известни с колоритния диалог. Този негов талант е показан още по-силно във филма. Там виждаме и чуваме героите да развиват историята напред чрез широка гама от емоции - от неописуемо насилие до предизвикващ бурен смях хумор."

Първата съвместна сцена на Крус и Фасбендер показва дълбочината на чувствата един към друг чрез рядко изобразявана на екрана интимност. "Има поразителна топлина в отношенията между героите - тя вдига от нула до сто за секунда", казва Скот.

Силните жени са отличителен белег за творбите на Скот - и Камерън Диас е в ролята на една от най-коравите и мрачни героини на режисьора. Тя влиза в образа на Малкина, отмъстителната приятелка на Рейнър, истински социопат, способна на всичко без абсолютно никакви угризения от последствията. "Ридли е майстор. Доверието, което си е спечелил, го дължи на богатия опит и на факта, че е визуален гений, който изпълва с увереност хората, с които работи. Той ти задава въпроси, а не ти нарежда. Усеща се уважението му към това, което искаш, и към приноса ти за изграждане на героя. Затова е велик режисьор", казва Диас.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай