Бандерас и Владо Пенев бистриха киното в Бояна

Световноизвестният актьор и колегата му се запознаха между снимките на "Аутомата"

Бандерас и Владо Пенев бистриха киното в Бояна | StandartNews.com

Антонио Бандерас и Владимир Пенев вчера бистриха киното на бърза среща в Бояна. Министърът на културата сподели, че любимата му роля на световноизвестния актьор е в "Матадор" на Педро Алмодовар.

Колегите се запознаха между снимките на "Аутомата" - екшън фантастиката, която испанецът продуцира на българска територия. Бандерас се появи пред журналистите в небрежно деним облекло и тежки обувки. От дългата му коса, с която преди месец слезе от самолета на софийското летище, нищо не е останало. Чаровникът е остригал главата си до голо, както повелява образът му. Антонио и жена му Мелани Грифит изпълняват главните роли в "Аутомата". Режисьор е изключително симпатичният и елитен кинаджия Габе Ибанез. Антонио е застрахователният агент Жак, който разследва сложни казуси в мегакорпорация за роботи. Той надушва високотехнологични интриги, които заплашват бъдещето на човечеството. Някогашното "работещо" момиче пък по сценарий се казва Дюпре. В какви екранни отношения ще влязат те, може само да се гадае.

"Роботът е много сложен механизъм. В него няма човек, който да го управлява, командват го от вън. Изработен е в "Бояна филмс" - уникално творение на суперексперти и специалисти", не спести суперлативи Бандерас. На 20 май той очаква съпругата си в София.

"Мелани идва съвсем скоро. Много се вълнувам от предстоящата среща с нея пред камерите. Запознахме се на снимачната площадка на Too Much. (Това е приятна история за братя близнаци, които свалят супермацките Мелани и Дарил Хана.) Толкова я харесах като актриса и като дама, че се ожених за нея. Оттогава не сме се разделяли. Двамата с огромно удоволствие бихме си направили безгрижна ваканция из България - прекрасна страна с хубави хора. Тук се чувствам отлично. Ние, испанците, сме особено близки с вас, българите, по манталитет. Дори повече, отколкото с италианците. Обожавам вашия автентичен фолклор. Някога открих "Мистерията на българските гласове" и онемях от възхищение".

Антонио е планирал още един филм с нежната си половинка - "Акиле". Той ще бъде негов съсценарист и режисьор, а тя е в главната роля - на жена, която приютява момче бежанец от Африка.

Бандерас коментира Меката на киното доста сдържано. "Холивуд не е място, а бренд", не се поколеба той и се нарече европейския актьор. После призна, че предпочита да бъде режисьор. "Тогава налагаш собствената си гледна точка, пресъздаваш своята вселена, модифицираш света, както ти харесва. И се чувстваш като Бог. Докато като актьор си длъжен да изпълняваш чужда воля, да се подчиняваш на други заповеди".

Антонио не скри, че любимият му режисьор е Педро Алмодовар, негов стар приятел от най-ранните години на кариерата му. Двамата скоро ще започнат работа по грандиозния проект, посветен на великия Пабло Пикасо.

"Аз съм от Малага и той е от Малага. Родните ни къщи са буквално на метри една от друга. Още от детството си усещах духа на Пикасо навсякъде около мен - по улиците, из града, край брега. Безкрайно съм щастлив, че имам две негови творби в личната си колекция. Филмът се нарича "33 дни" - за толкова Пабло е нарисувал великата си картина "Гуерника", най-силният протест срещу войната".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай