Бали научи Галина как щастието лекува

Близките на д-р Арабаджиева не вярват, че се е самоубила

Бали научи Галина как щастието лекува | StandartNews.com

Д-р Арабаджиева създаде център за холистична медицина след като стопи киста с йога, акупунктура, цветотерапия и лечебно хранене

 

„Аз съм различна и искам да вървя по моя път с гордо вдигната глава”. Думите са на пловдивската лекарка д-р Галина Арабаджиева, чиято смърт шокира всички нейни близки и пациенти.

47-годишната жена полетя от седмия етаж на блок на улица „Младежка” около 9 часа сутринта на 27 февруари. Според полицията категорично става въпрос за самоубийство. Точно това обаче изглежда ужасно нелепо за всички, които познават лъчезарната лекарка, умееща да дава рецепти за щастие.

Според тях нищо не е подсказвало, че Галина има някакво основание или мотив да сложи край на живота си. Напротив, жената е била въодушевена и ентусиазирана покрай 5 –годишнината на нейния център за холистична медицина „Хармония”, която беше отпразнувана на 16 февруари. Странно е също,че лекарката пада от сграда, в която не живее и няма познати или роднини.

---------

Д-р Арабаджиева е убедена, че щастливият човек може да пребори всички болежки. Признава, че решава да следва медицина след като лекарска грешка погубва брат й. За 13 години става един от най-известните дерматолози под тепетата. Дотогава разчита само на конвенциалната медицина. Налягат я обаче доста здравословни проблеми. Заради тях започва да се интересува от холистика, алтернативна медицина, която разглежда човека като органична цялост и разчита на лечебно хранене, гимнастика и източни учения за духа и тялото.

Според холистичната наука „здрав” означава „цял”, но и „щастлив”. Не е достатъчно да не сме болни, необходимо е да сме щастливи, гласи основният постулат на практикуващите подобно лечение.

Прилагането му от д-р Арабаджиева дава чудодеен ефект. Тя се спасява от операция на киста на яйчника като редовно практикува йога, акупунктура, цветотерапия и програма за детоксикация и прочистване на организма.

Заедно с кистата изчезнала също слънчевата алергия на Галина, която стопила и 15 кг.

„Това преобърна целия ми житейски и професионален път и ме окуражи да работя медицината така, както аз я разбирам”, признава по-късно тя. Така се стига до идеята да създаде холистичен център „Хармония”, в който прилага алтернативни методи за лечение, голяма част от които усвоява по време на престоя си в Бали.

„Преживяла съм лично всички методи, които в момента прилагам на пациентите си. Правила съм прочиствания, различни хранителни режими и психологични практики”, обяснява по-късно д-р Арабаджиева.  Холистичният център се намира на бул. „Шести септември” 112-А, а напливът на пациенти там не секва. По случай петата годишнина на „Хармония” д-р Арабаджиева преглежда безплатно два дни преди празника. Никой от посетителите не забелязва нещо обезпокоително в поведението на Галина. Както винаги тя е ведра и приветлива, дори приповдигната, коментират по-късно във Фейсбук нейни пациенти.

Много от тях признават, че д-р Арабаджиева ги е спечелила с оптимизма си, че всяка болест може да се пребори, ако човек си повярва.

В лечението тя разчита на индивидуално изготвен хранителен режим, фитотерапия, натуропатия, хомеопатични средства, клинична ароматерапия, рефлексотерапия и други холистични съвременни методи. 

Лекарката признава, че в най-трудния период от живота й заминава за Бали. Всъщност искала да отиде в Индия, но се озовала на екзотичния индонезийски остров. „Не знаех къде отивам. Просто търсех спасение. Но Вселената ме изпрати при „извънземни” хора. Там не задават въпроси, не се говори. Никой не те пита колко дипломи имаш, те те виждат на енергийно ниво. Какво е твоето отношение към света, какво е твоето сърце, каква е енергията ти... Благодарение на това преминах безплатно обучение при най-известния рефлексотерапевт и един от най-известните гурута и лечители в източния свят.

В източния свят лекуват чрез рефлексотерапия, пост, енергийно пречистване акупунктура, разказва по-късно д-р Арабаджиева пред в. „Марица”. Според нея болестите и изпитанията в живота ни не идват случайно. Те ни подсказват да променим нещо в себе си, в отношението към себе си.

„След като се докоснах до източния свят, аз имам коренно различна нагласа към живота, към медицината и към това, което правя. Това, което видях там, ме убеди в истинността на единството в човешкия организъм на ум, душа и тяло. Затова след Бали съм още по-отдадена на каузата за развитие на холистичната медицина в България”, признава приживе лъчезарната лечителка.  Тя пристигнала на острова с твърдото намерение да не се връща в родината. Гурутата от Бали, с които общувала, обаче я убедили, че нейната карма е да лекува в България и затова трябва да се прибере обратно.

Прави го с огромен успех до деня на фаталния скок. Затова и във Фейсбук са толкова много приятелите и пациентите, които й посвещават емоционални жалейки.

„Да даваме най-доброто от себе си и да търсим най-доброто за себе си, е наше свещено задължение. На този етап от развитието си като човек и лекар вече не се плаша да бъда различна. Някога в болницата ми казваха Майка Тереза. Но аз съм Галя Арабаджиева, първо човек и след това лекар, и за мен принадлежността към болната система не е признак за добро здраве. Аз съм различна и искам да вървя по моя път с гордо вдигната глава”, категорична е в свое изказване десетина дни преди смъртта си лекарката със заразяваща усмивка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай