Неделя,

БАБХ с разкритие за украинското зърно

От: Агенция Стандарт -
15440
БАБХ с разкритие за украинското зърно
A
A
A

"Извършва се документална и физическа проверка. . Лабораторните изпитвания не показват отклонения. При фитосанитарния контрол са установени 3 пратки с пшеница, в които е установено наличие на вредители – бръмбари".

Това коментира в ефира на Нова д-р Галя Викьова, заместник-изпълнителен директор на БАБХ по повод качеството на украинското зърно. По думите й стана ясно, че се изпитват различни показатели, като има и освободени пратки.

Относно изминалите великденски празници Викьова обясни:

"Проверките по великденските празници показаха редица нарушения – продукти с изтекъл срок на годност, неправилно представяне на произхода на месо и неправилно съхранение на храната", уточни тя.

Иначе текат засилени проверки на Агенцията по храните на границата, в търговските вериги и на пазарите. Част от тях са свързани с опита на държавата да намали цените и да прекрати нелоялните практики.

Викьова отново напомни, че печатът на българското месо е син, като пише BG, а на вносното е с червен. И допълни, че инспекциите ще продължат и по време на Гергьовден.

За идеята „Свежо прясно мляко”:

"Това е един проект за изисквания към млечните продукти. Все още се обсъжда. В него ще има определение какво точно е свежо прясно мляко и какъв ще бъде срокът му на годност", обясни Викьова.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com