Автомобилът става "портмоне на колела"

Автомобилът става "портмоне на колела" | StandartNews.com

На конференцията "Мобилен свят" в Барселона в края на миналата седмица бе показан прототип на разплащателна система, която позволява на автомобила да заплаща сам част от необходимите му стоки и услуги.

Концепцията е близка до тази на вече добилите популярност "Гугъл Уолет" и "Епъл Пей". Разликата е обаче, че системата е внедрена в самата кола и към този момент се предвижда да може да плаща услуги, единствено свързани с поддръжката на превозното средство.

При ползване на паркинг, участващ в програмата, колата ще може да плаща за престоя си и дори да вземе решение за доплащане, в случаите когато собственикът не е предвидил, че ще му се наложи да отсъства по-дълго време.

И преди е правен опит за свързване на бизнеса със света на четири колела, уточняват световните агенции. Така неотдавна "Пица Хът" направи възможно от някои модели да се поръча пица, докато шофьорът е на път за дома си.

Редица производители са заявили, че работят по подобни проекти, и в близко бъдеще можем да очакваме все повече възможности за взаимодействие между колата и обкръжаващата я среда. Няколко такива проекта се очаква да бъдат показани на автомобилното изложение в Женева, което официално ще бъде открито за посетители утре.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай