Арестуван полицай се връща начело на КАТ-София

Тенчо Тенев бе обвинен в превишаване на правата си и съхранение на боеприпаси

Арестуван полицай се връща начело на КАТ-София | StandartNews.com

Тенчо Тенев се връща на директорския пост в столичния КАТ.

През пролетта той беше задържан и обвинен в незаконно държане на боеприпаси и престъпления по служба като шеф на "Охранителна полиция" в Асеновград, където работеше за последно. Сега обаче е временно преназначен за директор на КАТ-София заради по-дълъг болничен на сегашния титуляр Мартин Цурински, съобщи Нова телевизия.

Според прокуратурата от февруари до 28 април 2021 г. в Асеновград Тенев е превишил властта и правата си, като е избрал изпълнители за сключване на договори за дарение в полза на Районното управление, без да има право на това. Общата стойност на даренията била около 10 500 лева. Тенев избрал две фирми, които да оборудват сградата на РУ-Асеновград с видеокамери за наблюдение, да доставят автомобилни части и консумативи, както и да извършват ремонти дейности на ползвани от служителите коли. Фактурите за тези дейности били издавани на Община Асеновград като Тенев подписвал част от тях от името на същата институция. Обвиняемият е избирал доставчиците на стоки и услуги сред свои близки и познати. Не е бил упълномощен за това от съответните длъжностни лица в МВР, не е съгласувал сделките, а цените са били надвишени от доставчиците по негови указания, твърдяха тогава от Прокуратурата. Тенев бе обвинен и за това, че в хасковското село Крум е държал без разрешение 554 патрона за огнестрелни оръжия.

По времето на Цветан Цветанов Тенев беше освободен от поста заместник-шеф на столичната "Пътна полиция" и след години съдебни битки осъди министерството. Тенев беше върнат на работа като директор през 2014 г. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай