Арестант почина на път за болница

Арестант почина на път за болница | StandartNews.com

Три пъти викали линейка в ареста за 14 часа

Бургас. 39-годишен мъж от созополското село Равадиново издъхна след 14 часа в следствения арест. Причината за смъртта е масиран мозъчен кръвоизлив, който Драгомир Николов получил при катастрофа на пътя. Близките му обвиняват спешните медици, че не са успели да открият какво му има.

Драгомир е бил арестуван около 15 часа в петък след като катастрофирал с колата си в нетрезво състояние. Пристигналите на място полицаи го тествали с дрегер и установили 2,3 промила алкохол. Закопчали го и го отвели в следствения арест на полицейското в Созопол, тъй като това не било първото му подобно провинение. До инцидента се стигнало след като Драгомир Николов седнал пиян зад волана и навлязъл в насрещното движение. Преди да бъде прибран, полицаите го отвели в спешния център в Созопол, за да му вземат кръвна проба за алкохол. Там му е извършен преглед от дежурния лекар, който дал заключение, че е в добро здравословно състояние и може да бъде задържан в ареста.

4 часа по-късно обаче състоянието на арестанта се влошило.

Постовият служител забелязал, че той спи непробудно и повикал линейка. В около 19 часа на място пристигнал спешен екип, но точно когато започнали да го преглеждат, медиците получили повикване за друг спешен случай и си заминали. Същата вечер около 21,45 часа полицаите пак викат линейка, лекарите този път преглеждат Драгомир и му поставят венозна инжекция. Според медицинския документ, който издават, пише, че кръвното му е 120/80 и "запазено общо състояние след употреба на алкохол".

Всъщност лекарите погрешно преценили, че влошеното състояние на арестанта е заради алкохола. Непоправимото се случило рано сутринта в събота. В 5,05 часа полицейските служители забелязали, че задържаният мъж започва да хълца и прави опити за повръщане. Тогава те викат линейка за трети път. Спешният екип пристига след 15 минути и преценява, че Драгомир трябва да бъде откаран спешно в бургаската болница. Той обаче починал по пътя. При аутопсията е установено, че смъртта е настъпила следствие на масиран мозъчен кръвоизлив и спукан череп. Лекарите обаче не разбрали, защото нямало видими следи от нараняването по главата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай