Петък,

„Арена Армеец" събра 450 деца лишени от родителски грижи

От: Failed to load user -
A
A
A

София. Най-голямата спортна зала в България - „Арена Армеец" бе домакин днес на Деветнадесетия национален шампионат за деца лишени от родителски грижи.

Участие в шампионата взеха над 450 деца от 37 дома и клубовете „Широко сърце" от цялата страна. По случай 10 годишнината от създаването на Българска спортна федерация за деца лишени от родителски грижи всеки от участниците получи за спомен фланелка с логото на събитието. На ръководителите на домовете-участници беше подарен специално издаден за случая алманах, описващ дейността на федерацията за изминалите 10 години и постигнатите успехи при интегрирането на децата в риск чрез системни спортни занимания. Организатори на събитието са Българска спортна федерация за деца лишени от родителски грижи и основният партньор на федерацията – Корпоративна Търговска Банка АД, със съдействието на Министерство на труда и социалната политика – Фонд „Социална закрила", Министерство на физическото възпитание и спорта и Столична община, с любезното домакинство на зала „Арена Армеец".

Наградите на призьорите бяха връчени от заместник министър на труда и социалната политика и председател на управителния съвет фонт „Социална закрила" – Иванка Шалапатова, заместник министър на спорта Иван Ценов, председател на ДАЗД – Калин Каменов, Стефка Костадинова – председател на БОК, Мария Сарадинова – изпълнителен директор на фонд „Социална закрила", Любо Ганев, Димитър Пенев, Илиян Зафиров – изпълнителен директор на КТБ АД и представители на Столична Община.

Комплексен победител в Деветнадесетия национален шампионат за деца лишени от родителски грижи станаха възпитаниците на ДДЛРГ «Олга Скобелева» - Пловдив. Лилияна Георгиева възпитаник на „Княгиня Мария Луиза" – Пловдив бе наградена като най-проспериращ състезател. Наградата й връчи г-н Анатоли Илиев – председател на БСФДЛРГ.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички