АПИ с апел към шофьорите: Карайте разумно!

Блокирането на движението от автомобили, които не са с подходящи гуми, затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори

АПИ с апел към шофьорите: Карайте разумно! | StandartNews.com

Шофьорите, на които в почивните дни предстои пътуване, е необходимо да карат внимателно и със скорост, съобразена с метеорологичните условия, напомнят от Агенция "Пътна инфраструктура“ (АПИ).

АПИ апелира шофьорите на тежкотоварни превозни средства и на леки автомобили да шофират разумно, спазвайки дистанция и да не предприемат изпреварване на снегопочистващата техника.

Блокирането на движението от автомобили, които не са с подходящи гуми, затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори. Актуална информация за пътната обстановка гражданите и транспортните фирми могат да получат от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай