Андреева избира 11 шефове на болници

Конкурс чакат 23-ма директори на регионални каси

Андреева избира 11 шефове на болници | StandartNews.com

София. 11 болници чакат решението на новия здравен министър д-р Таня Андреева кой ще ги управлява. Предшественикът й в служебното правителство проф. Николай Петров направи 14 конкурса за нови директори на държавни клиники, тъй като договорите им бяха изтекли. Досега обаче официално са назначени само трима. За шеф на "Майчин дом" е преизбран доц. Виктор Златков, а начело на Педиатрията отново застава д-р Мария Екимова.

Директор на "Александровска болница" стана временно изпълняващият длъжността д-р Костадин Ангелов. За останалите 11 болници все още няма подписани договори за нови директори, чакат се сроковете за обжалване да минат, казаха от здравното министерство. Сред болниците, за които се чакат нови директори, са някои от ключовите за страната като: Националната онкологична болница, Националния комплекс "Специализирани болници по рехабилитация", Инфекциозната болница, трите специализирани болници по ортопедия, по неврология и психиатрия, както и по белодробни болести в столицата, детската онкохематология. Сред другите са белодробната болница в Габрово, също така болниците за рехабилитация и долекуване в Мездра и в Радунци.

Смяна предстои и на директорите на 23 от 28-те регионални здравни каси. Причината е, че договорите им изтичат масово в края на юли. До дни се очаква да се качат обявите на сайта на здравната каса. Конкурси за нови директори текат и за домовете за медико-социални грижи за бебета в Благоевград, Видин, Златица и "Св. Иван Рилски" в София.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай