Петък,

Американски учени шокираха. Разводът бил заразен

От: Редакция -
1105
Американски учени шокираха. Разводът бил заразен
A
A
A

Американски учени шокираха с резултатите от проведено изследване, в което установяват, че разводът е заразен и се разнася като вирус между роднини, приятели и колеги.

Изследването е проведено на 12 000 американци и е започнало през далечната 1948 г. Разводът на близък приятел увеличава риска от разпадане на собственото семейство със 75 на сто, установил екипът на д.р Роуз Макдермот от университета Браун. Същото важи и ако човек има колеги с провалени бракове. Опасно е също ако се разведе приятел на приятел - тогава рискът скача с една трета, пише сайтът obekti.bg.

Според учените ефектът на доминото спира при т.н. трета степен - при разпадането на семейството на приятел, на приятел, на приятел. "Колкото повече разведени хора познавате, толкова по-голяма е вероятността и вие да ги последвате", казват изследователите.

Причината според тях е, че при развод на близък човек хората започват да се замислят дали всичко в собственото им семейство е наред. И ако много двойки смятат, че децата намаляват риска от раздяла, учените твърдят, че наличието на наследници не играе роля.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com