Адвокат закова Живко Коцев: Много уплашен човек!

Изтеклият протокол е от разпита на Живко Коцев, каза Людмил Рангелов

Адвокат закова Живко Коцев: Много уплашен човек! | StandartNews.com

Много уплашен човек. Това заяви адвокат Людмил Рангелов, който защитава шефката на митниците Петя Банкова, в интервю за бТВ по повод изтеклия в медийното пространство протокол от разпитана главния секретар на МВР Живко Коцев. В протокола пише, че показанията са на свидетел № 3.

"Видях протокола при запознаване със самото дело. След като той стана публично известен, на първо място съм шокиран, че се артикулира в обществото. Няма спор, това е протоколът, в който Живко Коцев дава тези показания, независимо че там е записан като анонимен свидетел. Хора, които са абсолютно длъжни да имат висока хигиена на контакти, просто не я поддържат. Поддържат интензивни контакти с хора, за които знаят, че извършват престъпления. Това е информация, която е дадена от много уплашен човек. Премести се в епицентъра на цялото разследване и коментари в медиите", каза още адв. Рангелов.

Премиерът Николай Денков много се заблуждава, като смята, че имало натиск върху Живко Коцев. Просто няма причина, защото показанията, които е дал сочат, че той заинтересовано и доброволно ги е дал, притиснат от обстоятелства външни, а не от прокурор, обясни юристът.

Истината е, че г-н Коцев (главният секретар на МВР - б.а.) е поискал среща с изпълняващия функциите главен прокурор, търсейки своето по-подходящо и спокойно място под слънцето, каза още той. Според него цялото поведение на Коцев прилича за сделка с прокуратурата. Правило се често и по важни дела. Обясни, че следствената тайна по това дело се нарушава по всякакъв начин. Изтичането на информация по делото е заради политически интереси, обясни още той.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай