Адска жега днес в България, вижте къде ще е най-горещо

Максималните температури ще бъдат между 36° и 41°, в София - около 36°

Адска жега днес в България, вижте къде ще е най-горещо | StandartNews.com

Времето днес ще бъде слънчево, след обяд - много горещо. Вятърът ще е слаб, в по-голямата част от страната от запад-югозапад, по Черноморието - от югоизток. Максималните температури ще бъдат между 36° и 41°, в София - около 36°.

В планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен западен, по високите части северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 30°, на 2000 метра - около 23°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб вятър от югоизток. Максималните температури ще бъдат 28°-33°. Температурата на морската вода е 24°-26°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В петък ще премине размит студен атмосферен фронт. Вятърът ще се ориентира от северозапад и в Дунавската равнина ще е до умерен. Ще има временни увеличения на облачността, по-значителни над Северна България, но само на изолирани места ще прегърми, възможно е и да превали. В Южна България все още ще има максимални температури около 40°, в останалата част от страната ще са с 5-6 градуса по-ниски. През почивните дни ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, но само на отделни места в планинските райони в събота краткотрайно ще превали и прегърми. Вятърът ще е от източната четвърт, слаб. Температурите и в Южна България ще се понижат, но все пак ще бъде горещо. През първата половина на следващата седмица ще бъде предимно слънчево. Температурите отново ще се повишат и преобладаващите максимални ще бъдат между 35° и 40°.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай