Андреева: Никой не видя това, което свършихме

 Андреева: Никой не видя това, което свършихме | StandartNews.com

София. „Никой не можа да види какво се свърши, защото през цялото време негативизмът преобладаваше и нито делата, нито думите ни се чуваха и се виждаха съответно". Това заяви здравният министър д-р Таня Андреева в студиото на „120 минути" по повод работата на повереното й министерство през последните месеци. Тя уточни, че ще си тръгне от Министерство на здравеопазването с облекчение.

„Това е преценката на политиците, аз и част от колегите ми бяхме поканени като експерти", каза Андреева по повод изказванията на политици за неизбежни предсрочни избори.

Здравният министър изтъкна, че между нея и Пламен Орешарски не е имало разговор за това кога той ще си подаде оставката.

„Има правителство, което продължава да работи независимо от всичко, което се говори и независимо от всичкия негативизъм", каза още тя. И напомни, че тя и нейните колеги са си свършили работата, въпреки че кабинетът е отречен още от първите дни на мандата.

Вече е свършено много от заложеното в управленските програми на правителството и на БСП, каза д-р Андреева. Тя изрази съжаление, че правителството не е имало нужната подкрепа, за да извърши всички наложителни реформи, за част от които вече има готово законодателство.

Здравният министър коментира и трагедията с починалата фотографка в столицата: "Смъртта на младата жена е трагедия, но е по-голяма трагедия е хора, които са почти дезинтересирани от системата, да я управляват".

Новият министър на здравеопазването не трябва забравя майките и децата, трябва да въведе ясни правила при разходването на обществения ресурс, категорична бе Андреева. И изтъкна, че след края на своята работа като министър ще се върне към медицинската професия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай