8 БГ звезди ще имитират от Лили до Джоли

Шием 350 костюма за "Като две капки вода", издава Магърдич Халваджиян

8 БГ звезди ще имитират от Лили до Джоли | StandartNews.com

Шоуто "Като две капки вода" по Нова телевизия обещава поредната порция свежо забавление с неочакваните преображения, в които ще влизат 8 родни знаменитости. За повече подробности потърсихме продуцента Магърдич Халваджиян.

- Маги, какви ще са изненадите?

- Осем известни личности ще се опитват да имитират световни и български музикални звезди. Ще търсят прилика като поведение, пеене, не само като визия. Ще има жури, водещи и по-особен начин на гласуване.

- Кого ще имитират - Лили Иванова и Анджелина Джоли в списъка ли са?

- Всички, за които се сетите, са в него - от Мадона, Майкъл Джексън, Риана, Тина Търнър, Джордж Майкъл, Адел до Лили Иванова, Емил Димитров, Графа и много други. Жребий от рулетка, завъртяна от самите участници, ще определя кой да бъде. Всяка седмица ще има нови задачи. Може на мъж да му се падне да търси образа на жена. А защо не двама да изтеглят една и съща задача.

- Как се приема по света този формат?

- България е 14-а страна, в която ще се излъчва. Успешният старт е бил в Испания, имало е издания в Португалия, Гърция, Турция, Румъния, от лятото ще го има и в САЩ. Навсякъде е правен втори сезон. В Испания е участвал вторият син на Хулио Иглесиас

- Кои са 8-те?

- Все още преговаряме.

- Ще има ли преекспонирани лица?

- Ако се замислите, известните хора в България изглеждат едни и същи, защото не са много. Ние сме малък пазар. Претендентите не бива да са прекалено показвани, но все пак трябва да са известни и с определени качества - да пеят, да танцуват, да бъдат артистични. А всичко това не се открива лесно накуп. Колко подобни артисти мислите, че има в малка държава като нашата?!

- Каква ще е поуката?

- Попитали Спилбърг каква е поуката от "Челюсти" - даже имало тълкувания, че акулата е олицетворение на фашизма, а той отвърнал: "Исках да направя филм, с който хората просто да се забавляват - в случая и да се плашат". Единствената ми цел е да се получи готино забавление.

- Ще има ли елиминации?

- Не. Осмината ще си вървят докрая заедно. Ще е малко като на "Евровизия". Журито ще гласува с точки. Участниците ще имат право да дават вота си един за друг и накрая идва и вотът от зрителите с есемеси. Всичко се сумира и се вижда кой е победителят на вечерта.

- Каква ще бъде наградата, колко месеца ще продължи шоуто?

- Звездите ще изпълняват артистичните си задачи в продължение на три месеца, но каква ще е наградата за абсолютния шампион по имитация, все още обсъждаме с Нова телевизия.

- Кои ще са им учители?

- Единият ще бъде по актьорско майсторство, другият ще бъде вокален педагог и третият - хореограф. Мога да издам само Етиен Леви. Той се справя изключително добре с подобни задачи, много бърз и прецизен. Възпитан и мил човек, твърде важно за всеки формат. Ще снимаме в нашето студио зад "Деница" в "Младост". Шоуто ще се излъчва на живо, по 2 часа и половина са лайфовете. Стартираме в началото на март.

- Защо пак сте тримата в журито - вие с Хилда Казасян и Любен Дилов-син? И няма ли това да породи недоразумение, след като той вече е водещ и в TV7?

- Няма проблем. С Любо сме се разбрали, че ще работим заедно, преди да отиде в TV7. Явно тримата се оказахме много успешно жури.

- Кои ще са водещи?

- Утре вечер ще се разбере в "Имаш поща". Водещите още не знаят какво им замисляме.

- Шоуто предполага пищна визия, кой ще се грижи за стайлинга?

- Сценичните костюми ще се правят седмица за седмица, което е много трудна работа. За това ще отговаря единственият човек, на когото се доверявам от 20 години - Кремена Халваджиян. Най-добрата! Жена ми се е видяла в чудо. Защото като изчислихме колко ще бъдат, включително и с дрехите на балета, излизат към 350 сета. Само за изпълнителите са към 150 тоалета. Това са три месеца. Същото е и за специалния грим. За да влезеш в нечий образ, понякога ще се наложи много специфичен макияж. Отнема по 3-4 часа - за да се превърне някой в друг. За това ще разчитам на спецовете от "Пълна лудница" и на майстори от киното, работили в американски филми.

- Нова тв се пообезкръви откъм лица, вие ще предложите ли нещо ново?

- Не се е обезкръвила, просто си отидоха някои личности, но това е нормална миграция. Няма нищо странно. Човек може да смени мястото на работата си.

Имам концепции за многочасово уикенд шоу. Едно е да правиш неделно токшоу, другото е неделно вариете. Аз съм по развлеченията. Не мога да си представя, че някакви хора могат да си говорят до безкрай на екрана. Не харесвам подобни неща. Песни, танци, вариете - това са нещата, на които съм майстор.

- Какво е положението със "Седем часа разлика"?

- Имаше пауза и продължава трети сезон. Няма да правим друг, отдавна спряхме да снимаме. bTV ще излъчат останалите серии до края на лятото.

- Готов ли сте за кино?

- В България - не. Още като правих първия си филм през 1999-а, си обещах, че повече няма да се занимавам с подобно нещо. С държавни пари не ми се работи - с обяснения, молене и всички глупости, които се случват. Ако има частно финансиране, веднага започвам. Само че отдавна минаха годините, в които можеше да се произвежда кино, вдъхновено от романтиката. Днес всичко е много скъпо и един филм би отнел година и половина от живота ми и би глътнал колосални пари. Добре е всеки, който е готов да ги похарчи, да знае, че у нас те не се връщат. Билетите са евтини, малко хора влизат в салоните. Почти няма икономическа логика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай