8 декември в Банско? Хиляди студенти няма да ходят

Всички резервации са отменени

8 декември в Банско? Хиляди студенти няма да ходят | StandartNews.com

Банско остава пусто за 8 декември утре. Всички резервации за Студентския празник в Банско бяха отказани, заяви управителят на хотел в курорта Тина Иванова в ефира на БНТ. Повечето места за настаняване и заведения остават затворени и през декември заради разпоредбите на здравния министър проф. Костадин Ангелов.

 

По думите й надеждата на хотелиери остават предстоящите коледни и новогодишни празници, когато основни  посетители се очаква да бъдат български туристи. От бранша пък обещават да пуснат доста по-ниски цени, за привлекат повече клиенти. 

„В Банско се спазват всички мерки за безопасност, ситуацията е спокойна, категоричен е кметът на града Иван Кадев, като допълни, че през последните 2-3 дни дори няма новорегистрирани заразени, предаде агенция „Монитор”.

Освен в Банско бъдещите висшисти традиционно се събират още във Велико Търново и Арбанаси.  Тази година обаче прочутите механи и заведения в и около старопрестолната столица са затворени. Алтернативата, която предпочитат част от младежките компании, са къщите за гости в региона.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай