7 дни на плаж в Гърция за 450 лева. Как става?

Българите са го измислили

7 дни на плаж в Гърция за 450 лева. Как става? | StandartNews.com

На еднодневна екскурзия с плаж в Гърция се записват хората от Благоевград до София, какво остава за живеещите до ГКПП „Маказа“! За нас това е начин на живот през лятото, бийч чаровете са на един час път от Кирково“, споделя пред 24rodopi.com кирковчанин, който до този момент е практикувал 7 пъти „плаж за един ден“.

„Сега е малко по-трудно, пътуват страшно много туристи през „Маказа“, трябва по-тъмно да си пред пункта. Но ако ни приемат в Шенген, ще чупим рекорди по еднодневен плаж“, допълва младият мъж. Той изчислява, че за 7 дни общо плажните му часове са над 60.

Похарчил е 450 лева за пътни, фрапета, храна и др. „Угаждам си, но човек може да си изкара и по-евтино. Има хора, които си плащат само за път и сянка, носят си храната от България. 10 лева плаща в общата сметка за гориво и 4 евро за фрапе, смятайте“, посочва родопчанинът.

После добавя: "Има и такива - палят колата и към плажа, забиват чадъра в свободната зона и така цял ден ден без пари за сянка".

И тази година българи масово практикуват еднодневните почивки на гръцките плажове. Автобусните турове за един ден са предпочитан икономичен вариант за плаж, отбелязва по темата и БНТ. Еднодневните летни почивки се организират в дните сряда, събота, и неделя.

В Благоевград няколко туроператорски фирми предлагат тази услуга. Предпочитани са близките дестинации Тузла, Неа Перамос, Ставрос и Аспровалта. Поради голямото търсене автобусните места се запазват седмица напред.

„Около 200 км са в посока, отиване и връщане от Благоевград. В момента на границата се работи изключително добре, наистина са се стиковали, проверяват и изключително бързо се минава границата, за което ги поздравяваме . И за трите дни правим по два автобуса“, казва Таня Пенчева, организатор на пътувания.

Еднодневният плаж в Гърция през месец юли струва 30 лева, през август цената е 32 лева. Включва транспорт с лицензиран автобус, гранични и магистрални такси и водач от фирмата туроператор.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай