53% вече не искат по-дълга изолация

93 % от българите смятат, че България се справя добре в битката срещу коронавируса

53% вече не искат по-дълга изолация | StandartNews.com

93 % от българите смятат, че България се справя добре в битката срещу коронавируса в сравнение с други европейски държави. Повече от половината от респондентите обаче са на мнение, че извънредното положение трябва приключи до 13-ти май.

Все повече растят икономическите притеснения, като близо 50 % от анкетираните казват, че доходите им са намалели

Това са резултатите от последното проучване на "Галъп" за отношението на българите спрямо мерките на изолацията.

Тревогата за болестта у нас остава все още висока, но се регистрира спад на стойностите ѝ. Расте тревогата за работното място.

Одобрението за действията на правителството се запазва силно, макар и вече не в шоковите стойности, регистрирани в началото на извънредното положение. Почти всички българи са убедени, че страната ни се справя по-добре със спирането на разпространението на болестта в сравнение с Европа като цяло.

Вероятно и заради този успех и отчетливо ниските нива на заболеваемост у нас, расте и нетърпеливостта за облекчаване на мерките особено по отношение на достъпа до парковете и пътуванията между градовете.

Според мнозинствата, моментът за сериозна демобилизация все пак още не е дошъл, но те не биха желали и удължаване на извънредното положение след средата на май

Обществото вече оценява по различен начин различните мерки. Хората очакват ясна работа на държавата за запазване на икономиката, а мерките досега се оценяват като не достатъчно ефективни и работещи.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай