Вторник,

Хотел 4*: Паяци по стените, кръв по чаршафите

От: СТАНДАРТ -
A
A
A

Паяци по стените, кръв по чаршафите. Това заварва млади семейство вместо обещания лукс в 4-звезден хотел в Царево. Настанили ги в стаи със скъсани чаршафи, ръждясали мебели и непочистени бани, предаде Нова тв. Служителите не носели предпазни маски, а обслужването по нищо не отговаряло на категорията на хотела, заявяват потърпевшите.

„Качихме се в стаята и веднага установих липса на кърпи и кошара за детето ми, която ми беше обещана. Имаше паяци над главите ни, по чаршафа имаше кръв”, разказа Емил Емилов. Когато пристигал със семейството си, реалността се оказва далеч от звездната категория, която е описана в офертата. Вместо обещания „ол инклузив“, Емил и близките му получават кренвирши с яйца и бисквити с мюсли. Чайките ядяха от непочистените маси, добавя той.

Неволите продължават и около басейна. „Нямаше спасител. Едно от децата си поряза крака на стъкло”, сподели младият мъж. „Условията са недопустими. Храната трябва да бъде събирана от определен член на екипа, масите трябва да са на отстояние минимум 1,5 м една от друга и да се поддържат хигиенни изисквания”, обясни експертът по туризъм Кристиян Рамналиев.

Една от потърпевшите разказва, че в хотела нищо не се е променило отпреди 11 години, когато за последно е почивала там. Предпочита обаче да остане анонимна, защото ваканцията й още не е приключила. Тя потвърждава, че условията са мизерни, а обслужването – далеч от 4-те звезди.

 

Екипът на Нова тв подава сигнал до Комисията за защита на потребителя и Министерството на туризма. Съществени нарушения по време на проверката обаче не са открити. Счупените шезлонги и скъсаните чаршафи изчезнали,  персоналът веднага сложил предпазни маски. В посетените стаи и ресторанта хигиената също била спазена по време на инспекцията. Комплексът се състои от 3 блока и само една част от него функционира като хотел. В останалите две, сред които и зона с апартаменти, проверяващите не са допуснати. От двете институции заявяват, че засилват проверките си, включително – с таен клиент.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички