2021: Годината на големите надежди

5 В-та сменят символите на фаталната високосна

2021: Годината на големите надежди | StandartNews.com

Година на големите надежди. Така определят започващата 2021 г. всички водещи световни и български икономисти и политици. Те свързват възстановяването след коронакризата с ваксината срещу Ковид-19 и очакват глобално пренареждане на света.

5 В-та сменят трите Д, които белязаха фаталната високосна 2020-а: дистанция, дезинфекция, дисциплина. Символите на новия живот, който през 2021 ще се управлява от петицата, са ваксина, възстановяване, вот, вяра, Водолей.

Ваксината ще възстанови движението на хора, стоки и услуги, ще донесе ръст на световната икономика, сочат прогнозите на Fitch Rating, Morgan Stanley, Oxford Economics, ОИСР, Европейската центарална банка. Възстановяването ще е V-образно, уточни Morgan Stanley Research.

"След рязкото пропадане през 2020 г., следва ръст нагоре. Очаквам подем на индустрията, свързана със здравеопазването и здравословния начин на живот", прогнозира за "Стандарт" вицепремиерът Томислав Дончев.

Вотът на избирателите ще бележи посоката на много страни през 2021 г. За България той е особено важен, защото ни предстоят двойни избори - парламентарни и президентски.

Разбира се, възстановяването ще зависи от вярата, която всеки от нас има в собствените си сили и възможности да се справи с кризата и трудностите, категорични са експертите.

А към всичко това астролозите добавят и силата на Водолея, който ще донесе полет на мисълта и движение напред. Най-енергийно наситеното време през годината ще са датите 11 и 12 февруари 2021 г., когато във Водолей ще се съберат седем небесни тела за първи път от хилядолетия.

Четете във вестник "Стандарт" - 20 топ прогнози за новата 2021 г. Вестникът вече е на пазара - търсете го в супермаркетите, малките магазини, на бензиностанциите.

Приятно четене!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай