УНСС прави онлайн събитие, привлича кандидат-студенти

Събитието е в Microsoft Teams и livestreams във Фейсбук страницата на университета

УНСС прави онлайн събитие, привлича кандидат-студенти | StandartNews.com

Трета поред онлайн среща под мотото #ИзбирамУНСС2022 ще се състои на 11 април от 11:00 часа в платформата Microsoft Teams и чрез livestreams във Фейсбук страницата на Университета за национално и световно стопанство (УНСС), съобщиха от пресцентъра на висшето училище.

"Аз бих се обърнал към бъдещите кандидат-студенти с призив да мечтаят, да дерзаят, да си поставят високи цели и да дойдат в УНСС, защото това е университетът, който ще сбъдне техните мечти", казва Васил Павлов - докторант в катедрата "Национална и регионална сигурност".

Екип от представители на УНСС ще запознае кандидат-студентите с възможностите, които университетът предлага и ще отговори на всички други интересуващи ги въпроси, свързани с обучението и студентския живот.

Симона Никова, студентка от специалността "Международни икономически отношения с преподаване на английски език", ще разкаже защо е избрала да учи в УНСС и как преминава нейният студентски живот.

Ангел Стойков, председател на Студентския съвет при УНСС, ще запознае младите хора с ролята на Студентския съвет в живота на университета и с какви събития, каузи, социални кампании и форуми се организират по негова инициатива.

Доц. д-р Драгомир Стефанов, главен секретар по социално-битовите въпроси на учащите и чуждестранните студенти в УНСС, ще информира кандидат-студентите какво предлагат студентските общежития и столове, какви са възможностите за спорт и други социални дейности.

Доц. д-р Янко Христозов, главен секретар по международно сътрудничество, ще разкрие какви са предимствата на програмите за мобилност "Erasmus+" и "Engage.eu".

Васил Павлов, докторант в УНСС, ще сподели своя опит по програма "Еразъм+" и защо е избрал да продължи своето развитие в УНСС.

Атанас Димитров, директор на Междууниверситетския център за развитие на кариерата, ще представи стажантските програми и как центърът подпомага кариерното развитие и успешната професионална реализация на студентите.

Мария Божкова от отдела "Кандидат-студенти" ще информира за сроковете и условията за кандидатстване и класиране.

През тази година кандидат-студентите в УНСС могат да избират сред 42 бакалавърски специалности и специалността "Право" за образователно-квалифика­ционната степен "магистър" след средно образование.

Приемът в университета ще се извършва с оценка от държавен зрелостен изпит (матура) и/или с единен приемен изпит (ЕПИ) - тест в електронен формат. Датите за изпитите са обявени в сайта на УНСС.

Последната онлайн среща за кандидат-студенти ще е на 28 април от 14:30 часа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай