УНСС и Синдикатът на българските учители станаха партньори

Подписаха споразумение за партньорство

УНСС и Синдикатът на българските учители станаха партньори | StandartNews.com

Сдружение „Синдикат на българските учители“ (СБУ) и Университетът за национално и световно стопанство подписаха споразумение за сътрудничеството. Под стратегическия документ поставиха своите подписи д.ик.н. Янка Такева, председател на СБУ и ректорът на университета проф. д-р Димитър Димитров. На срещата в залата на СБУ присъства и заместник-ректорът по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики проф. д-р Цветана Стоянова и директорът на кабинета на ректора г-жа Гергана Кирилова.

Проф. д-р Цветана Стоянова, проф. д-р Димитър Димитров, д.ик.н. Янка Такева и координаторът по договора от страна на СБУ Йордан Красев

Двете страни ще обединят усилия за обмен на информация по важни научни, учебни и образователни събития и дейности. Предвижда се участие на представители на СБУ в презентации пред студенти, лекции, семинари, конференции, и други прояви организирани от УНСС, както и участие на преподаватели и лектори от УНСС в програми за обучение с практическа насоченост и активности на синдиката.

УНСС ще оказва съдействие при осъществяване на обучителни семинари за учители, като предоставя собствената си материална база в с. Равда. СБУ регулярно ще подава информация за  актуални стажантски и работи позиции, подходящи и интересни за студенти и випускници на УНСС. Предвижда се активно сътрудничество между „Вестник на УНСС“ и в. „Учителско дело“.

 „Ние сме организацията, която провежда политиката за по-тясно взаимодействието между средното и висшето образование и съм изключително горда, че с активно взаимодействие с университетите през последните 5 години, и особено с ректорите на висшите училища, които подготвят учители, и учители по… постигнахме промяна в Наредбата за придобиване на учителска правоспособност“ – с тези думи синдикалният лидер на българските учители д.ик.н. Янка Такева откри срещата и подчерта, че от тази учебна година всичките девет висши училища с педагогически профил вече работят по нова наредба, нови учебни планове и програми за подготовка на учители. „Бъдещите учители имат възможност да придобиват модерни знания, които днес и утре се изискват от образователните системи в Европа и света, защото базисното образовани е много важно“, изтъкна доктор Такева. Тя изрази задоволството и от факта, че влизат в партньорство с най-големия икономически университет и България и един от с най-висока успеваемост.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай