УХТ връчи дипломите на 474 абсолвенти, 68 отличници

Бакалаврите и магистрите от випуск 2023 бяха вписани в Почетната книга на университета

УХТ връчи дипломите на 474 абсолвенти, 68 отличници | StandartNews.com

Избери работата, която обичаш, и тогава няма да бъдеш принуден да работиш и един ден през живота си. С тези думи на Конфуций се обърна към 474-те възпитаници на Университета по хранителни технологии председателят на Българска стопанска камара Добри Митрев на тържествената промоция на випуск 2023. Така той им напомни, че завършват един етап от своето образование, но обучението им трябва да продължи през целия живот, ако искат да отстояват професионалния си престиж.

Добри Митрев бе сред гостите на празника в аула „Проф. Милен Бешков“ заедно с ректора на АМТИИ проф. Тони Шекерджиева-Новак, доц. д-р Жан Пехливанов, зам.-ректор на АМТИИ, инж. Стефан Глухарев, представител на Съюза по хранителна промишленост и бившият ректор на УХТ проф. Георги Вълчев, преподаватели и родители.

Днес дипломите си получиха 367 бакалаври и 107 магистри, 68 са отличниците, от които шестима са пълните отличници. Освен това, бакалаврите и магистрите от випуск 2023, получиха грамоти и бяха вписани в Почетната книга на университета.

Днес е един от звездните мигове във вашия живот, заяви ректорът проф. Пламен Моллов. В емоционалното си послание увери абсолвентите, че той и неговите колеги застават с особено вълнение пред тях, изпълнени с удовлетворение и гордост от постигнатото и с много надежди за това, което им предстои. След това изтъкна, че годината на тяхното дипломиране съвпада със 70-годишнината от създаването на УХТ и с годината, в която университетът стана официален партньор на Европейския консорциум на винарските университети. Това е постижение, с което гарантирахме своето място на европейската образователна карта, каза ректорът.

Той призова абсолвентите да не забравят, че едно от основните  предимства на възпитаниците на УХТ е успешната реализация на пазара на труда. „Затова бих искал да ви вдъхна цялата увереност, че заради усилията и труда, които сте положили, заслужавате да бъдете смели в мечтите си, да гледате далеч напред и нагоре. Вярвам, че сред вас са бъдещите собственици или директори на глобални компании, бъдещи министри на образованието или на земеделието и храните, както и бъдещи ректори на УХТ“, каза проф. Моллов.

Той връчи дипломите на петима от пълните отличници магистри и на двама бакалаври с най-висок отличен успех. Председателя на БСК Добри Митрев даде дипломата на магистъра от специалност „Автоматика, информационна и управляваща техника“ Любомир Зайков, на когото се падна честта да връчи на ректора проф. Моллов капсулата с имената на студентите от випуск 2023 в УХТ. В приветствието си дипломантът – отличник на Випуск 2023 на УХТ благодари от името на колегите си за всеотдайността на своите преподаватели и за отличните знания, които са придобили.

В края на тържеството 9 от абсолвентите получиха от Съюза по хранителна промишленост отличия за най-добре разработени и защитени дипломен проект и дипломна работа през 2023 г. Наградите и грамотите бяха връчени от инж. Глухарев.

И на тазгодишната промоция за музикалното оформление на церемонията бяха поканени студенти и докторанти от АМТИИ.

 

 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай