Неделя,

Учителите не искат дълга учебна година

От: Редактор -
211
Учителите не искат дълга учебна година
A
A
A

Във връзка с идеите за започване на учебната година преди 15 септември, 89,7% от учителите не подкрепят тази идея, като този дебат отпада и е поредният с безсмислени аргументи.

Това показва национално проучване на Синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа".

Постоянното удължаване на учебното време през последните 10 години, неимоверно много натоварва българските учители, като това увеличава нивата на професионалния стрес и прагаряне в учителската професия.

В процес на европейско изследване е повишеният бърнаут ефект при работата в електроно обучение от разстояние, посочват от Синдиката.

По отношение на ваксинацията на учителите проучването показва, че 42,5% от работещите в системата биха се ваксинирали. Всъщност в много градове този процес започна и върви, макар и бавно, в стройна организация.

Безспорни са ползите от ваксините в световен мащаб, нещо, което науката е доказвала през много векове. При условие, че ваксините са доброволни, Синдикат "Образование" ще адмирира ваксинирането, но при гарантиране доброволния принцип и запазването на авторитета на учителя.

От Синдикат "Образование" призовават МОН да назначи повече педагози и специалисти, които да не преподават пряко, а да се занимават с учениците в извънкласните дейности, както се случва във Финландия, Дания, Англия и много други държави, за да няма претоварване на учителите.


Всички новини от категория Образование.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com