Петък,

Учител каза истината за учебната година

От: Редактор -
17026
Учител каза истината за учебната година
A
A
A

„Ако бройките продължават да се увеличават, каквато е тенденцията и прогнозните модели, според мен по-разумно е да се започне онлайн. Поне докато не се овладее ситуацията“, коментира пред „Монитор“ Лилия Стоянова, която и част от неформалното обединения  „Обединени учители за безопасно образование”.

Едно от притесненията на Стоянова е, че ваксините не пазят на 100% от заразяване. „Ваксините пазят от тежко протичане от заболяването, имам някаква сигурност, но все пак извън училище общувам с моите деца, родители. Няма гаранция дали ще се опазя здрава и дали няма да предам заразата.

Семейството ми не е защитено. Ваксинирах и големия си син, по-малкото ми дете няма как да получи ваксина“, обясни учителката. Тя подчерта, че дори и да се ваксинират, не може да се гарантира непрекъснат учебен процес. Стоянова допълни, че спазването на дистанция също не предпазва на 100%, затова е добре и да се закупят въздухопречистватели.

Тази седмица „Учители за безопасно образование” и  „Обединени учители за безопасно образование” изпратиха писмо до МОН и МЗ, в което настояват за допълнителни мерки в училищата.

Една от мерките е  разрешаване на прилагането на трета бустерна доза за всички, които работят в системата на образованието, лица над 65 години и всички лица с хронични и съпътстващи заболявания. Здравният министър д-р Стойчо Кацаров обаче заяви, че това ще е възможност едва когато Европейската агенция по лекарствата вземе решение.

„Отправихме запитване до нея и те ни отговориха, че към този момент няма решение за промяна в кратката характеристика. Самата Световна здравна организация също не препоръчва такава ваксина“, обясни той.


Всички новини от категория Образование.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички