Три гимназии в София приеха двойкаджии

ТУЕС изпревари Втора немска на второто класиране

Три гимназии в София приеха двойкаджии | StandartNews.com

Три паралелки в столични гимназии са приели ученици, получили двойки и на двата изпита – по български език и литература и по математика. Това става ясно от разбивка на Регионалното управление по образованието в София след второто класиране. Децата са с общо 30 точки, най-високия възможен бал, който се формира от 0 получени точки на изпитите и задължителната тройка в дипломите им.
Школата, в които са записани слабите ученици 14,15 и 113 СУ, като в две от тях профила на паралелката, където са записани децата, е „Предприемачество“. В 14-то средно училище тя е „Обществени науки“. Любопитното е, че на последните места в разбивката фигурират и паралелки по компютърни и софтуерни науки, където учениците са влезли с резултати от изпита малко над „Среден 3“. С много нисък бал са влезли и ученици в иначе перспективната специалност „Автомобилна мехатроника“ в професионалната гимназия „Макгахан“.
В челния списък на първите десет има известно разместване – Технологичното училище по електронни системи към Техническия университет измества по минимален бал Втора немска гимназия, която доскоро бе на трето място.
От 19 до 22 юли приетите на второ класиране деца трябва да се запишат с оригиналните си документи в школата, където са класирани. След това съществува възможност за трето класиране, която обаче е много рискова, предупредиха от Регионалното управление по образованието – за нея трябва да се откажеш от мястото, където си приет, и да кандидатстваш само там, където има незаети бройки. Това означава, че можеш и да се изстреляш нагоре, но можеш и да паднеш на по-задно място. За трето класиране обаче трябва да подадат заявления всички некласирани до момента кандидат-гимназисти. Това са онези, които са написали прекалено малко желания и за никое от тях не им е достигнал балът.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай